Elämykset

Piilossa elämys voi tarkoittaa pötköttelyä riippumatossa kuunnellen linnunlaulua, saunomista ja eräkokkailua tai vaikkapa aktiivista patikointia monipuolisessa luonnossa. Tahdin määräät sinä! Piilossa voi liikkua jalan, pyörällä, meloen ja talvisin vaikkapa suksilla tai lumikengillä. Kaiken tekemisen keskiössä on upea pohjois-karjalainen luonto!

Luontoelämyksistä voit nauttia omatoimisesti tai kokeneen luonto-oppaan johdolla. Kysy meiltä lisää!

Melomaan!

Höytiäisen laineet kimmeltävät, kaislikot ja runsas linnusto kutsuvat järvelle. Auringonlaskut tai aamusumut voi kokea parikanoottien turvallisessa kyydissä. Yhteen kanoottiin sopii 2 henkilöä, mahdollisuus vuokrata myös erilliset kanootit. Varauksen yhteydessä annamme ohjeet pelastusliiveistä, meloista sekä suosituksen turvallisemmista reiteistä Pohjoisella Höytiäisellä. 

Tiedustele myös ohjattua melontaretkeä! 

20€/ 2h retki. Sisältää yhden kanootin, pelastus- tai kelluntaliivit kahdelle, airot sekä suosituksen reiteistä.

Lumikengillä hangille!

Venejoen Piilon metsät sopivat lumikenkäilyyn mainiosti! Voit seurata moottorikelkan jälkeä tai samoilla koskemattomassa metsässä. Kengät voi napata myös matkaan ja testata pitoa Kolin huikeilla merkityillä poluilla! Voit valita sopivan kokoiset lumikengät katoksesta omatoimisesti ja palauttaa ne paikoilleen käytön jälkeen.

20€/ lumikengävuokraus. Sisältää yhdet lumikengät, halutessa suksisauvat ja kantokassin kengille. Opastamme käyttöä tarvittaessa, tiedustele myös ohjattua retkeä!

Kävely -sauvat  

Reippaampaan menoon ja tueksi Kolin kallioille vauhdittamaan pituussäädettävät kävelysauvat.
5 €/ päivä/ henkilö.

Mummopyörillä rannalle tai mustikkaan!  

Meiltä voit lainata pari vanhanajan kunnon Helkamaa, nostattaa hien pintaan palatessasi uimarannalta ylämäkeä pitkin Piiloon. Ei vaihteita, vain aitoa polkemista. Ethän jemmaa lainapyöriä itsellesi koko päiväksi, että muutkin majoittujat saavat mahdollisuuden kokea nostalgiaa.

Sauno kuin suomalainen!

Kuinka sauna lämmitetään? Milloin se on sopivan kuuma? Kuinka saunotaan ja vilvoitellaan? Venejoen Piilo tarjoaa opastuksen ja elämyksen saunomisesta!

Ohjelmassa puiden pilkkominen ja haku, vesien kanto joesta tai avannosta, saunan sytyttäminen ja saunomisen tavat, oma saunarauha, virvoittelu ja virvokkeet saunomisen jälkeen. Sesongin mukaan myös vihtojen teko.

Suomalainen sauna on elämys, joka tunnetaan ympäri maailmaa. Saunassa rauhoitutaan, virkistytään, nautitaan ja hiljennytään mukavien tuntemuksien äärelle. Me haluamme jakaa aivan tavallisen saunan pienen kuohuvan kosken äärellä ja opastaa kuinka suomalaiset saunovat. Lämpimästi tervetuloa!